MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Razítka Hradec Králové - výroba razítek ON-LINE i na počkání

Výroba samobarvících razítek COLOP®, výroba razítek na počkání, mobilní razítka Pocket Stamp Plus, výroba razítek ON-LINE, razítka Colop Microban®, s ochranou antibakteriálním povrchem, ekologická razítka COLOP Green Stamp Line, a samozřejmě také Flashová razítka Colop EOS, až do velikosti tisk. plochy neuvěřitelných 89 x 121 mm s možným tiskem až 20 000 kopií! Kontakt 603 44 94 31, www.razitkahk.cz

S U M O s.r.o. - TECHNOLOGIE POD KONTROLOU. SPOLEČNĚ!

Společnost S U M O s.r.o. je součástí holdingové skupiny SUMO GROUP. Jsme společností s dlouholetou tradicí na českém i zahraničním trhu již od roku 1996. Našim zákazníkům nabízíme profesionální řešení na míru v oblasti průmyslového servisu nebo automatizace výrobních procesů, především v energetickém a chemickém průmyslu. Inovativní technologie a naše know-how pak zaručují, že své provozy máte pod kontrolou, ať už vyrábíte elektřinu, hnojivo nebo třeba semtex. www.sumosro.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Hasiči v Hradci Králové modernizují výcvikový stadion

Na téměř 17 milionů korun přijde Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje druhá etapa modernizace stadionu pro výcvik a požární sport v Hradci

Post

Hradec rozšiřuje útočné řady, přichází Lukáš Vopelka

Po prvních posilách oznámených během května hlásí Hradec Králové další příchod, a to do útočných řad. Osmou novou tváří v kádru Václava Sýkory je nadě

Post

V Královéhradeckém kraji začíná řada uzavírek

Tak jako každé prázdniny, musí se i letos řidiči obrnit trpělivostí. Kraj pokračuje v obnově své silniční sítě, což se neobejde bez částečných ale i ú

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz Razítka Hradec Králové - výroba razítek ON-LINE i na počkání Společnost S U M O s.r.o. garaze.fabrego.cz Maminčino koření