MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
26.6.2017

Kuře na estragonu

Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale dnes je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.

Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Používá se k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, při nakládání zeleniny, k přípravě estragonové hořčice, při nakládání okurek, do čínských a francouzských pokrmů, k rýži a vařeným rybám, do salátů, polévek a marinád.

Jako koření se používají čerstvé i sušené listy, často spolu se stonky. Pokrmům dodává pikantně trpkou příchuť.

Suroviny

Máslo 60 g
Olivový olej 1 lžíce
Kuřecí prsíčka 1 kg
Jarní cibulka 2 ks
Řecké bylinky 1 malá lžička
Suché bílé víno 60 ml
Smetana 125 ml
Estragon 1 lžička
Sůl dle chuti

Postup přípravy

Na velké pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo, do kterého vložíme kuřecí prsíčka a smažíme je tak dlouho, dokud nezhnědnou a nepropečou se. Občas prsíčka obrátíme, aby byly opečené z obou stran rovnoměrně.

Když jsou propečené, přidáme jarní cibulku, řecké bylinky a osolíme dle chuti.

Chvilku restujeme, poté přidáme víno, smetanu a estragon. Smažíme další 2 minuty a přeléváme prsíčka omáčkou.

Prsíčka podáváme se zeleninou vařenou v páře.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

S U M O s.r.o. - TECHNOLOGIE POD KONTROLOU. SPOLEČNĚ!

Společnost S U M O s.r.o. je součástí holdingové skupiny SUMO GROUP. Jsme společností s dlouholetou tradicí na českém i zahraničním trhu již od roku 1996. Našim zákazníkům nabízíme profesionální řešení na míru v oblasti průmyslového servisu nebo automatizace výrobních procesů, především v energetickém a chemickém průmyslu. Inovativní technologie a naše know-how pak zaručují, že své provozy máte pod kontrolou, ať už vyrábíte elektřinu, hnojivo nebo třeba semtex. www.sumosro.cz

Razítka Hradec Králové - výroba razítek ON-LINE i na počkání

Výroba samobarvících razítek COLOP®, výroba razítek na počkání, mobilní razítka Pocket Stamp Plus, výroba razítek ON-LINE, razítka Colop Microban®, s ochranou antibakteriálním povrchem, ekologická razítka COLOP Green Stamp Line, a samozřejmě také Flashová razítka Colop EOS, až do velikosti tisk. plochy neuvěřitelných 89 x 121 mm s možným tiskem až 20 000 kopií! Kontakt 603 44 94 31, www.razitkahk.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Příbram vyhrála v Hradci Králové

Dvě branky z prvního poločasu Příbrami bezpečně stačily ke třem bodům. Hradec Králové utrpěl první domácí prohru v ročníku a propadl se tak tabulkou n

Post

Po hrubých chybách v obraně prohrál Hradec se Spartou

Čtvrté vítězství v řadě hradečtí hokejisté nepřidali. Se Spartou podali bojovný výkon a na ledě ji místy dokonce přehrávali, ale srazily je velmi hrub

Post

České ragby vstupuje do další sezóny s novým kapitánem i hlavním partnerem

Na další sezónu je české ragby připraveno po všech směrech. Do týmu národní reprezentace přišel na pozici kapitána Vojtěch Havel, změny se však udály

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz Razítka Hradec Králové - výroba razítek ON-LINE i na počkání Společnost S U M O s.r.o.

REKLAMA