MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Reprezentační špička U19 dorazila pod Bílou věž

Středeční den je posledním, kdy může Jandačova ”korejská” sestava dolaďovat detaily před olympijskou premiérou. Jiný český tým však naopak ve stejný č

Post

Boleslav nestačila na královehradecký Mountfield

Boleslav šla nejprve do vedení zásluhou pohotovosti Jakuba Orsavy, Mountfield pak ale na svého soka zatlačil, ještě v první třetině srovnal a ve druhé

Post

Hradecký Bednář završil třístovku, vstřelil hattrick a popravil Zlín

Hradečtí zvítězili v souboji se Zlínem a stáhli náskok Plzně zase o jeden bod. O své výhře rozhodli v druhé třetině, kdy skóre otočili třemi brankami.

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA