MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
Autor / zdroj: Maminčino koření
25.6.2020

Svěží kuře s citrónovým pepřem

Ač je toto jídlo jen z jednoho pekáčku a je jednoduché na přípravu, překvapí výbornou chutí, která pochází z delikátní medovo-hořčičné marinády.

Ingredience na kuře

4 kuřecí prsa i s kostí
700 g nových brambor
1 citrón
rozmarýn
mletý černý pepř
sůl
hrst nasekané čerstvé petrželky

Ingredience na marinádu

4 lžíce medu
2 lžíce Dijonské hořčice
3 stroužky nadrceného  česneku
3-4 lžičky směsi koření Citrónový pepř
šťáva z jednoho citrónu

Postup přípravy

Odstraňte z kuřecích prsou kůži a nakrojte každé třikrát nebo čtyřikrát ostrým nožem.

Smíchejte všechny marinádové ingredience v misce a dobře vše promíchejte.

Vetřete část marinády do zářezů na kuřecích prsou, vložte je do mísy a zalijte zbývající marinádou. Misku zakryjte potravinovou fólií a dejte chladit do lednice minimálně na 15 minut, ideálně však na 1-2 hodiny.

Když je kuře namarinované, předehřejte troubu na 200 °C, na dno pekáčku dejte plátky citronu a posypte rozmarýnem, na ně dejte brambory a nahoru naklaďte marinovaná kuřecí prsa. Kuře potřete posledním zbytkem marinády a dochuťte solí a mletým černým pepřem.

Pečte po dobu 30–35 minut, nebo dokud brambory a kuře nejsou hotovy (kuře je hotové, když po propíchnutí v nejhrubší části vytéká jen čirá šťáva).

Zakryjte pekáček alobalem a nechte volně odležet 10–15 minut. Těsně před podáváním posypejte nasekanou petrželkou.

Přejeme dobrou chuť!


Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Filozofická fakulta Univerzity Hradec Králové má zelenou. Rekonstrukce budovy na nám. Svobody začíná a vyjde téměř na 200 milionů korun

V pondělí podepsali zástupci Univerzity Hradec Králové a stavební společnosti Metrostav smlouvu, na základě které v následujících devatenácti měsících

Velkou cenu Hradce Králové ovládl Alois Kaňovský, zazářil i Pavel Bittner

Teplé počasí babího léta doprovázelo tradiční silniční závod v centru města Hradce Králové na Masarykově náměstí, který se konal v neděli 6. září 2020

Miliontý návštěvník na Flošně je očekáván v nejbližších dnech

Koupaliště Flošna je v provozu jedenáctou letní sezónu. Do miliontého návštěvníka chybí už jen přibližně 11 tisíc lidí.

DNES SE STALO

ŠKOLSTVÍ1. října 1863

byla v Praze otevřena první městská vyšší dívčí škola.

DOPRAVA1. října 1964

byl v Japonsku zahájen provoz vysokorychlostních vlaků – šinkansen. Trať spojila dvě největších japonská velkoměsta - Tokio a Ósaku. Maximální rychlost na trati byla 210 km/h. Tato trať byla okamžitým úspěchem, již tři roky po zahájení provozu bylo přepraveno 100 milionů cestujících.

DOPRAVA1. října 1973

byl ukončen provoz na poslední úzkorozchodné trati na Ostravsku.

POZVÁNKA OBRAZEM