GASTRONOMIE / Gastronomie

Rychlé perníčky pro opozdilce
 
Autor / zdroj foto: -cra-

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.

Suroviny

220  g moučkového cukru
600  g hladké mouky
50  g másla
6  lžíc mléka
150  g medu
5 žloutků
2  lžičky perníkového koření
2  lžičky jedlé sody

Postup přípravy

Aby měly perníčky ideální chuť, je třeba zvolit správnou kombinaci koření.  Výborné perníčky vám zajistí kombinace skořice, hřebíčku, nového koření, badyánu, muškátového ořechu, zázvoru a citronové kúry, které musíte smíchat v ideálním poměru.

Tuto alchymii však nemusíme podstupovat, směs na perníčky již za nás perfektně namíchali profesionálové z Maminčina koření.

Nejdříve rozmícháme mouku, sodu, perníkové koření a cukr. Poté přidáme 4 žloutky, máslo, mléko, med a zpracujeme vše na těsto.

Těsto necháme 20 minut odpočinout v lednici. V mističce si mezitím rozmícháme žloutek s jednou lžící vody. Tímto budeme potírat upečené perníčky.

Těsto po vyndání z lednice rozválíme na pomoučněném vále na silnější, asi půlcentimetrový plát, ze kterého vykrojíme požadované tvary perníčků.

Perníčky položíme na plech, na který jsme vložili pečící papír a poté pečeme asi 8-10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Po vytáhnutí z trouby ještě perníčky potřeme připraveným žloutkem a necháme vychladnout.

Chceme-li mít perníčky ozdobené, můžeme si vyrobit polevu z 1 bílku, 160 g moučkového cukru a citrónové šťávy. Představivosti při zdobení se meze nekladou.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Reklama

Aktivní Dítě

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Partneři

Aguglia
Aktivní dítě
Maminčino koření
IP Polná
WWW design
trendhim.cz
Vitakraft
Koyo Bearings Česká republika s.r.o.