Toto chutney je kříženec mezi indickým mangovým chutney a tradičním britským chutney. Jako přílohu jej využijí všichni – milovníci grilovaného masa i vegetariáni.
Ingredience
4 velká manga, oloupaná, vypeckovaná a nakrájená na plátky
4 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
450 g moučkového cukru
600 ml bílého vinného octa
2 pečená jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená
1 lžíce anglické hořčice v prášku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička směsi koření Tikka masala
1 lžička směsi koření Cayenské chilli mleté
himalájská sůl
Postup přípravy
Plátky manga dejte do velké mísy a posypte solí. Nechte odležet přes noc. Ráno slijte šťávu a ovoce opláchněte.
Do pánve dejte česnek, cukr, jablka, hořčici, zázvor, ocet a směs koření Cayenské chilli mleté a na mírném ohni rozpusťte cukr.
Přiveďte k varu a přidejte mango. Vařte 30 minut, dokud nebude chutney husté a sirupovité. Nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete.
Přejeme dobrou chuť!